ONZE LESPROGRAMMA'S

Mandarin Stars Starter Playgroups

Onderzoek toont aan dat kinderen een geweldige aanleg hebben om vanaf een jonge leeftijd talen te leren. Bij Mandarin Stars we voortdurend verbaasd over hoe snel zeer jonge kinderen zijn in staat om te onthouden, te herhalen en de (basis) Mandarijn woordenschat op een natuurlijke manier te hanteren. Velen hebben een perfecte uitspraak – en zijn zelfs in staat om elementaire zinnen samen te stellen!

 

Onze Mandarin Stars groepen voor kinderen van 1 t/m 3 jaar zijn gericht op zowel moedertaal- als tweede taal sprekers van het Mandarijn. Wij streven ernaar om kinderen te laten kennismaken met het Mandarijn door een complete onderdompeling van luisteren en spreken. Ons leerdoel is om gevoel voor de taal te ontwikkelen, waarbij de focus op uitspraak en luistervaardigheid ligt, met daarbij extra aandacht voor de 4 tonen in het Mandarijn. Per les zullen de volgende onderwerpen aan bod komen:

 • Begroeten

 • Jezelf voorstellen (Hallo, mijn naam is.....)

 • Woordenschat rond het thema van de week (dit gaat meestal met 3 flashcards). In dit vroege stadium zijn de belangrijkste thema's: Mijn Lichaam, Mijn Familie, Mijn Huisdier, Mijn Huis etc.

 • Chinese cultuur en festivals

 

We gebruiken een scala aan activiteiten om onze thema's bij de kinderen tot leven te brengen, met bijvoorbeeld: flashcards, korte verhalen, versjes, zingen, dansen, poppenkast, drama, kunst en knutselen. Alle activiteiten die we doen versterken het thema en daarbij de woorden van de week.

BABIES PLAYGROUP (1 & 2 jaar)

TODDLER PLAYGROUP (2 & 3 jaar)

BOEK NU EEN GRATIS PROEFLES

INSCRIJVING BEGINT NU

De inschrijving is geopend voor Term 2 in Amsterdam Zuid. Zie Locaties en Tijden voor meer informatie. Neem contact met ons om een plek te reserveren. 

2016 TERM DATES
6 FEB

Term 1 2016

7 MAY

Term 2 2016

3 SEP

 Term 3 2016

Mandarin Stars Preschool Classes (3 to 5 years)
 

Vergelijkbaar met de Mandarin Stars beginnerslessen in de kleutergroep, en gericht op zowel moedertaal- als tweede taal sprekers, deze lessen ontwikkelen sterke luister- en spreekvaardigheid van het Mandarijn. We beginnen ook aan de basiskarakters en cijfers, en voegen daarbij een extra laag aan de leerstof toe.

 

We pakken dit aan met allerlei activiteiten (ook omdat de meeste kinderen nog niet met een potlood kunnen schrijven). Ze creëeren figuren met gekleurde stokken, ze spelen ook met deeg en en doen van alles met magneetborden. We beginnen ook met de basiszinnen die aansluiten op het onderwerp dat wij in die periode behandelen. De zinnen waarmee de kinderen beginnen en die wij over de breedte van deze groepen behandelen zijn als volgt:

 • Ik hou van.../ Ik hou niet van

 • Ik vind... leuk/ Ik vind... niet leuk

 • Ik wil.../ Ik wil niet...

 • Ik heb.../ Ik heb geen...

 • Ja, graag... / Nee, bedankt...

 • Dit is wel... / niet...

 

Voortbouwend op een deel van de activiteiten uit de kleutergroep, vergroten wij de spreekvaardigheid van de kinderen door middel van rollenspellen en taalspelletjes. Bij een 3-jaar lang Mandarin Stars programma in de peuterspeelzaal, leren de kinderen ruim 240 woorden. Daarbij leren ze een breed scala aan zinnen en zinsconstructies die gerelateerd zijn aan zichzelf. Ook leren ze het lezen en schrijven van de Mandarijn Chinese karakters.

.

Mandarin SuperSTARS Classes (5 to 12 years Non-Native)
 

De lessen voor kinderen op basisschoolleeftijd worden vaak afgestemd op de behoeften, dynamiek en het niveau van Mandarijn binnen de groep. In het algemeen zijn de lessen voor 5-8 jarigen een uitbreiding van het programma op kleuterniveau. De leraar zal met dezelfde methodiek werken, maar gaat steeds meer tijd besteden aan taalspelletjes en rollenspellen om zinnen en zinsbouw te ontwikkelen. Dat doet de leraar volgens de thema's en woordenschat van dat specifieke lesblok.

 

Vanaf 7 jaar beginnen we Pin Yin te introduceren. Dan, als de groep er klaar voor is, behandelen we eenvoudige en iets meer complexe karakters. Gemiddeld duren de lesblokken 10 weken. In die tijd werken de kinderen meestal volgens een actueel onderwerp dat door de leerkracht wordt gekozen en is toegesneden op de interesses van de leerlingen.

 • 4 onderwerpen verspreid over meer dan 2 weken plus een festival of cultureel onderwerp en een herhalingsles.

 • Elk onderwerp is specifiek gericht op luisteren, spreken, lezen en schrijven en beslaat het volgende:

 • 24-30 woorden vocabulaire per blok (een woordenschat tot 120 per jaar)

 • 6-10 Chinese karakters per blok (tot 40 Chinese karakters per jaar)

 • Een reeks van uitdrukkingen en zinnen

 

De aanpak van Mandarin Stars is gericht op het ontwikkelen van luister- en spreekvaardigheid in het Mandarijn. De kern van ons succes met dit programma is ons vermogen om bij de kinderen de liefde voor het leren van het Mandarijn te ontwikkelen.

 

Daarbij leren ze met enthousiasme en een gevoel van trots voor de nieuwe taal en cultuur. Ze werken aan de uitspraak en ontwikkelen een natuurlijk oor voor het Mandarijn. Tenslotte zijn wij ervan overtuigd dat we met onze methode de basis leggen voor de lange termijn ontwikkeling van een vloeiend gebruik van het Mandarijn.

Native Learners Preschool Class (3-5 yrs)

 

Our Preschool Class for Native Learners is targeted to children who speak Mandarin fluently at home. Following the same fun and engaging structure of the Mandarin Stars Preschool Playgroup, emphasis in this class will be on character recognition and improving confidence in speaking. Please note that the prerequisite for comprehension and speaking is high for this program and requires an assessment by the teacher before enrolment.